Κάπου στα stories μου θα πέτυχες το χιονισμένο μου δεντράκι που φτιάξαμε αρκετές φορές με τα παιδιά τις γιορτές!
Εδώ σου παρουσιάζω την αλμυρή του εκδοχή. Και αυτή η εκδοχή είναι εύκολη, πεντανόστιμη και να σου πω; Την προτιμώ από την κλασσική σπανακόπιτα!Έχει αυτή την τσαχπινιά και το τόσο όσο που λατρεύω!
Άσε που θα τη λατρέψεις για πρωινό, απογευματινό, κολατσιό για εκδρομή, για τα ταπεράκια των παιδιών!!
Επίσης είναι ιδανική παρασκευή για τα παιδιά, πίστεψέ με θα λατρέψουν τη διαδικασία.
Πάμε να σου πω τις λεπτομέρειες;
Tα υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας ( θα χρειαστούμε το ένα φύλλο εκτός κι αν φτιάξεις ταυτόχρονα και τη γλυκιά εκδοχή που είναι τέλεια ιδέα (*δες tips για τη γλυκιά εκδοχή στο τέλος)
Σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο και όποιο μυρωδικό βάζεις και στη σπανακόπιτα (άνηθο, μυρώνια κλπ)
1 αντικολλητικό χαρτί
Μαχαίρι ή το εξάρτημα που κόβουμε την πίτσα
Προαιρετικά κάποιο τυρί για τη γέμιση και σουσάμι
Σε ένα ταψί στρώνω το αντικολλητικό χαρτί κι από πάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας,
Σχηματίζω ένα τρίγωνο (δες την επόμενη φωτό)
Κρατάω τα κομμάτια που έκοψα γιατί θα τα χρησιμοποιήσω για να σκεπάσω τη γέμισή μου
Απλώνω παντού το σπανάκι και πασπαλίζω με τυράκι τριμμένο
(στη δική μας εκδοχή βάλαμε λίγο τυρί vegan και διατροφική μαγιά)
Σκεπάζω με τα κομμάτια που έχουν μείνει και τα κλείνω γύρω γύρω
ώστε να καλύψει όλο το σπανάκι
Χρησιμοποιώ ένα πινελάκι για να βάλω λίγο λαδάκι ή
απλά νεράκι και πασπαλίζω με σουσάμι.
Αφού κρυώσει λίγο, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνεις.
Ελπίζω να σου άρεσε αυτή η διαφορετική σπανακόπιτα.
Είναι εντυπωσιακή, αλλά η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.
Σίγουρα να δοκιμάσεις και τη γλυκιά εκδοχή!
Backtoworkmommy
Εντάξει ερωτεύτηκα!!! Θα το κάνω και θα σου στείλω φώτο!!!
ReplyDeleteΠρέπει να είναι πεντανόστιμο!! Θα το φτιάξουμε οπωσδήποτε!
ReplyDelete